Merkenbureau

024-3739470

Merkenscan

Twijfelt u of uw merkenportefeuille nog up to date is? Met de merkenscan kunnen wij in enkele dagen, voor een zeer gering bedrag, uw twijfel wegnemen.

Doe hier de merkenscan!

Ja, Ik wil een gratis offerte!

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:*

  Naam: *

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Plaats:*

  Vraag / opmerking:

  Waar kan ik mijn merk registreren?

  Over het algemeen heeft ieder land over de hele wereld zijn eigen merkregistratiesysteem waar u een merknaam registreren kunt. Echter zijn er ook diverse verdragen afgesloten tussen verschillende landen die samen een merkregister hanteren. Deze gezamenlijke merkenregisters zijn in veel gevallen voordeliger dan dat er per afzonderlijk land een merk geregistreerd dient te worden. Hieronder volgen enkele belangrijke merkenregisters.

   

  Benelux merkenregister

  Nederland, Belgiƫ en Luxemburg hebben in een gezamenlijk merkenregister opgericht. De Benelux Organisatie voor Intellectuele eigendom (BOIP) beheert als enige partij dit register en zorgt voor de opname en afhandeling van de aanvragen. Nederland kent geen eigen merkenregister, dat betekent dat u een Nederlands merk dient aan te melden bij het BOIP.

   

  Europees merkenregister

  Ook Europa kent sinds 1996 een eigen Europees merkenregister die wordt beheerd door het Bureau voor de Harmonisatie van de Interne Markt (BHIM). Wanneer u een merk laat registreren bij dit Europese orgaan, is uw merk een Gemeenschapsmerk voor de meeste Europese landen. Een merkt dat door het BHIM is geregistreerd wordt niet met andere registers vergeleken, waardoor een al eerder geregistreerd merk in een afzonderlijk EU-land alsnog bezwaar kan maken.

   

  Internationaal merkenregister

  Sinds de Overeenkomst van Madrid is het ook mogelijk om in ruim 80 aangesloten landen een merknaam te laten registreren. Na inschrijving in dit internationale register hebben lokale merkeninstanties nog de mogelijkheid om binnen anderhalf jaar een bezwaar in te dienen.

   

  Meer informatie en advies

  Voor alle inschrijvingen geldt dat uw merk wel gebruikt dient te worden, anders zal uw merkrecht na enige tijd vervallen. Naast de genoemde merkenregisters zijn er nog andere registratiesystemen en zaken waar u rekening mee dient te houden. Merkenbureau Jurimark informeert en adviseert u graag over de mogelijkheden en verzorgt met plezier de registratie van uw merk.  © Copyright 2024 SalesWizard.nl. All rights Reserved