Merkenbureau

024-3739470

Merkenscan

Twijfelt u of uw merkenportefeuille nog up to date is? Met de merkenscan kunnen wij in enkele dagen, voor een zeer gering bedrag, uw twijfel wegnemen.

Doe hier de merkenscan!

Ja, Ik wil een gratis offerte!

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:*

  Naam: *

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Plaats:*

  Vraag / opmerking:

  Wat is Octrooirecht?

  Een octrooi of patent zorgt voor de bescherming van een uitvinding. Het octrooirecht is het exclusieve recht op een uitvinding waarmee u de mogelijkheid hebt om anderen te verbieden om de uitvinding op commerciële wijze toe te passen, na te maken en te verkopen. Hierbij maakt het geen verschil of de uitvinding ook op onafhankelijke wijze door een andere is gedaan.

  Eisen voor octrooibescherming

  Het octrooirecht kan voor één of meerdere landen worden aangevraagd voor een duur van maximaal twintig jaar. Echter kan octrooirecht alleen worden toegekend als er een technische uitvinding is gedaan dat aan drie verschillende voorwaarden voldoet. Een technische uitvinding is een product of werkwijze op allerlei gebieden van de techniek. De voorwaarden hebben betrekking op de nieuwheid, inventiviteit en industriële toepasbaarheid. Dat betekent dat de octrooiaanvraag nergens op de wereld bekend mag zijn, niet voor de hand liggend mag zijn en moet gaan over een technisch aantoonbaar product of werkwijze.

  Toepassingen van octrooien

  Het octrooirecht beschermt geen natuurwetenschappelijke theorieën, rekenmethodes, diensten, esthetische vormen en ideeën die geen concrete uitwerking kennen. Hierop zijn andere rechten van toepassing, zoals bijvoorbeeld het auteursrecht, modelrecht of merkenrecht. Voor meer informatie, advies of het aanvragen van octrooirecht, kunt u contact opnemen met ons merkenbureau. Wij informeren u graag verder en beantwoorden met plezier uw vragen.  © Copyright 2024 SalesWizard.nl. All rights Reserved